Hvad er pashmina?

Pashminauld er den fine bløde uld, som klippes af henholdsvis brystet og bugen på geder, som lever højt oppe i Himalaya bjergene. I dette strenge klima og barske landskab udvikles en helt speciel uld som er det letteste, blødeste, varmeste og mest delikate i verden.

Jo koldere og højere oppe geden lever, jo finere og blødere uld. Ordinær Kashmereuld er 19 micron eller tyndere i diameter. Pashmina fibrene er 14.5 micron eller tyndere - svarende til ca. 1/6 tykkelse af et menneskehår! Ulden fra resten af geden kan ikke sælges under betegnelsen Pashmina.

En ged producerer ca. 90 gram pashminauld årligt og giver kun uld til nogle få sjaler om året. Ulden kan også kombineres med den bedste silke fra Kina. Sjaler af den rene pashmina uld og blanding af pashminauld og silke udgør det produktsortiment du vil kunne finde i vores webshop.

Ordet pashmina stammer fra persisk og er det samme som ordet cashmere som har sin oprindelse fra fransk. Det har givet anledning til meget forvirring omkring de to ord, som altså er to ord for det samme eksklusive materiale - cashmere.

Læse mere om pashmina her

Indkøbskurv
Ingen varer.