Plejeanvisning

Den daglige vedligeholdelse af sjalet er vigtigt, hvis det skal holde lang tid og stadig være pænt at se på. Efter brug er det en god ide at lægge sjalet sammen, så man undgår krøller og slid, når det hænger på fx. en knage. Ligeledes bør det holdes væk fra sollys, så det ikke falmer og får skjolder.

Luftning

Hvis sjalet lugter foreslår vi som første udvej at lufte det, men hvis det er nødvendigt enten pga. snavs eller stærk lugt kan sjalet godt vaskes/renses.

Vask eller rensning

Som hovedregel kan sjalet godt tåle at blive kemisk renset, men der er fare for at den fine uld kan tage skade, så mange foretrækker derfor at vaske det selv. Hvis dette er tilfældet foreslår vi håndvask med koldt eller håndvarmt vand efter følgende princip. Læg sjalet i en stor balje og gennemblød det. Put en lille smule neutral sæbe i og lad det ligge 10-20 minutter. Skyl det herefter godt igennem til vandet igen er klart og hæng det udstrakt til tørre så der ikke kommer folder på sjalet. Lad det gennemtørre. Sjalet bør ikke vrides da det bliver krøllet og ulden bliver slidt.

Strygning

Hvis det er blevet krøllet er det ikke en god ide at stryge det, men i stedet kan det presses eller dækkes med en våd klud og derefter glattes med et ikke for varmt strygejern.

Se i øvrigt: Pashminapleje

Indkøbskurv
Ingen varer.